What are PTFE Washers and why would you use them? - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components

Wat zijn PTFE-wasringen en waarom zou je ze gebruiken?

Sluitringen van PTFE zijn een essentieel onderdeel in veel industriële toepassingen. Hun chemische weerstand, lage wrijving en brede temperatuurtolerantie maken ze geschikt voor gebruik in ruwe omgevingen en met corrosieve stoffen. Ze worden ook veel gebruikt in afdichtingstoepassingen zoals pakkingen en afdichtingen. PTFE-wasmachines zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes, van klein tot groot. Ze worden ook veel gebruikt in veel industrieën, zoals de ruimtevaart en de automobielindustrie.
  1. PTFE-wasmachines, ook bekend als Teflon-wasmachines, zijn gemaakt van een soort plastic dat bekend staat als polytetrafluorethyleen (PTFE).

  2. PTFE-wasringen staan bekend om hun uitstekende chemische weerstand, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in ruwe omgevingen en met bijtende stoffen.

  3. PTFE-ringen hebben een brede temperatuurtolerantie, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik bij hoge en lage temperaturen.

  4. PTFE-wasringen hebben een lage wrijvingscoëfficiënt, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in toepassingen waar een lage wrijving belangrijk is, zoals in lagers en tandwielen.

  5. PTFE ringen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van klein tot groot, voor verschillende toepassingen. Standaardmaten zijn onder andere: 0,5 mm, 1 mm, 1,5 mm, 2 mm, 2,5 mm, 3 mm, 3,5 mm, 4 mm, 4,5 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm en 12 mm.

  6. PTFE-wasmachines worden gebruikt in een brede waaier van industrieën, met inbegrip van ruimtevaart, automobielindustrie, chemische verwerking, bouw, elektronika, voedselverwerking, medische en farmaceutische industrie, en meer.

  7. PTFE-wasmachines worden vaak gebruikt in afdichtingstoepassingen, omdat hun chemische weerstand en lage wrijvingseigenschappen ze ideaal maken voor gebruik in pakkingen en afdichtingen.

  8. PTFE-wasmachines worden ook gebruikt in elektrische toepassingen, omdat ze door hun isolerende eigenschappen geschikt zijn voor gebruik als isolator in elektrische apparatuur.

  9. PTFE-wasmachines worden ook vaak gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie, omdat ze bestand zijn tegen hoge temperaturen en drukken en bestand zijn tegen corrosieve stoffen.

  10. PTFE-wasmachines kunnen ook op maat worden gemaakt om aan specifieke eisen te voldoen, zoals specifieke afmetingen of diktes, of om extra functies op te nemen zoals een zelfklevende achterkant.