Wat is Polyimide (PI - Kapton)?

Polyimide is een polymeertype dat bekend staat om zijn uitstekende mechanische en thermische eigenschappen en zijn goede chemische weerstand. Polyimide is een hoogwaardig polymeer dat wordt gebruikt in een groot aantal toepassingen waar het door zijn unieke eigenschappen een geschikte keuze is.

Polyimide is een synthetisch polymeer dat wordt gemaakt van monomeren die diamines en dianhydriden worden genoemd. Het is een stijf, kristallijn polymeer met een hoge smelttemperatuur en een hoge elasticiteitsmodulus. Het heeft een uitstekende slagvastheid en is bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, waaronder zuren, basen en organische oplosmiddelen. Het is ook bestand tegen UV-straling en verwering, waardoor het een goede keuze is voor buitentoepassingen.

Polyimide is een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder de luchtvaart-, auto- en elektronica-industrie. Het wordt ook gebruikt bij de productie van afdichtingen, pakkingen en andere afdichtingsproducten, dankzij de uitstekende chemische weerstand en lage wrijvingscoëfficiënt.

Polyimide eigenschappen

Enkele belangrijke eigenschappen van polyimiden zijn

Hittebestendigheid: Polyimiden hebben een hoge smelttemperatuur en zijn bestand tegen thermische degradatie, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik bij hoge temperaturen.

Hoge sterkte en taaiheid: Polyimiden hebben een hoge elasticiteitsmodulus en een uitstekende slagvastheid, waardoor het een sterk en taai materiaal is.

Goede chemische weerstand: Polyimiden zijn bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, waaronder zuren, basen en organische oplosmiddelen, waardoor ze een geschikte keuze zijn voor gebruik in ruwe omgevingen.

UV-bestendig : Polyimiden zijn bestand tegen UV-straling, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in buitentoepassingen.

Weerbestendig: Polyimiden zijn bestand tegen verwering, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in buitentoepassingen.

Lage wrijvingscoëfficiënt: Polyimiden hebben een lage wrijvingscoëfficiënt, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in toepassingen waar een lage wrijving vereist is.

Polyimide is een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen waar uitstekende mechanische en thermische eigenschappen, evenals een goede chemische weerstand en lage wrijvingscoëfficiënt, het een geschikte keuze maken.

Toepassingen

Polyimide is een hoogwaardig polymeer dat bekend staat om zijn uitstekende mechanische en thermische eigenschappen en zijn goede chemische weerstand. Deze eigenschappen maken het een geschikte keuze voor gebruik in de ruimtevaart- en magnetronindustrie.

In de ruimtevaartindustrie wordt polyimide gebruikt voor de productie van onderdelen die worden blootgesteld aan zware omstandigheden, zoals hoge temperaturen, extreme druk en agressieve chemicaliën. De uitstekende mechanische en thermische eigenschappen en de goede chemische weerstand maken het een geschikte keuze voor deze toepassingen. Polyimide wordt vaak gebruikt bij de productie van vliegtuigonderdelen, zoals structurele onderdelen, afdichtingen en pakkingen, vanwege de hoge sterkte en taaiheid en het vermogen om extreme temperaturen en druk te weerstaan.

In de magnetronindustrie wordt polyimide gebruikt voor de productie van onderdelen die worden blootgesteld aan hoge temperaturen en hoogfrequente elektromagnetische straling. De uitstekende thermische eigenschappen en goede chemische weerstand maken het een geschikte keuze voor deze toepassingen. Polyimide wordt vaak gebruikt bij de productie van microgolfovens, microgolffilters en andere microgolfonderdelen, omdat het bestand is tegen hoge temperaturen en hoogfrequente elektromagnetische straling.

Polyimide is een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen waar de uitstekende mechanische en thermische eigenschappen, evenals de goede chemische weerstand en lage wrijvingscoëfficiënt, het een geschikte keuze maken.

Samengevatte eigenschappen van polyimide:

  • Uitzonderlijke hittebestendigheid - Polyamide is ontworpen voor gebruik in hitte veeleisende omgevingen en is bestand tegen temperaturen tot 300°C.

    Uitzonderlijke dimensionale stabiliteit - Zelfs bij hoge temperaturen.

  • - Lage waterabsorptie

    - Niet-magnetisch

    - Lage thermische geleidbaarheid

    - Niet corrosief

Polyimide schroeven, moeren en platte ringen

High Performance Polymer biedt een assortiment Polyimide Bevestigingsmiddelen. Kom meer te weten door hieronder een product te selecteren:

Polyimide Vespel Hexagon Nuts - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
Polyimide Vespel Flat Washers - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
Polyimide Vespel Hex Socket-Cylinder Head Cap Screw - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components