Wat is polyvinylideenfluoride (PVDF)?

Polyvinylideenfluoride (PVDF) is een hoogwaardige kunststof op basis van fluorpolymeren die bekend staat om zijn uitstekende chemische weerstand, hoge sterkte en lage wrijvingseigenschappen. Het wordt vaak gebruikt in verschillende toepassingen waar deze eigenschappen gunstig zijn, zoals bij de productie van schroeven, moeren, bouten en sluitringen.

PVDF - Essentiële eigenschappen

Polyvinylideenfluoride (PVDF) is een polymeertype dat wordt gemaakt van monomeren die vinylideenfluoriden worden genoemd. Het is een semikristallijn fluorpolymeer met uitstekende mechanische en thermische eigenschappen, waardoor het geschikt is voor gebruik in een groot aantal toepassingen.

Enkele van de belangrijkste eigenschappen van PVDF zijn:

Hoge sterkte: PVDF heeft een hoge treksterkte en een hoge elasticiteitsmodulus, waardoor het een populaire keuze is voor gebruik in structurele toepassingen waar een hoge sterkte en stijfheid vereist zijn.

Bestand tegen hoge temperaturen: PVDF is bestand tegen temperaturen tot 150 °C (302 °F) continu en tot 200 °C (392 °F) voor korte perioden, waardoor het geschikt is voor gebruik in toepassingen met hoge temperaturen.

Chemische weerstand: PVDF heeft een uitstekende chemische weerstand en is bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, waaronder zuren, basen en organische oplosmiddelen. Het is ook bestand tegen UV-straling en verwering, waardoor het een goede keuze is voor buitentoepassingen.

Elektrische isolatie: PVDF heeft goede elektrische isolatie-eigenschappen en wordt vaak gebruikt in elektrische en elektronische toepassingen waar hoge temperatuurbestendigheid en goede elektrische isolatie vereist zijn.

Lage wrijvingscoëfficiënt: PVDF heeft een lage wrijvingscoëfficiënt, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruik in toepassingen waar een lage wrijving vereist is.

PVDF is een hoogwaardig polymeer dat bekend staat om zijn uitstekende mechanische en thermische eigenschappen, evenals zijn uitstekende chemische weerstand en lage wrijvingscoëfficiënt. Het is een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen waar de unieke eigenschappen het een geschikte keuze maken.

PVDF-toepassingen

 • Bouwsector:

  PVDF wordt in de bouwsector gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder de productie van dakbedekkingsmembranen, raamkozijnen en andere bouwcomponenten. De uitstekende chemische weerstand en weersbestendigheid maken het een geschikte keuze voor deze toepassingen.

 • Waterzuiveringsindustrie:

  PVDF wordt gebruikt in de waterbehandelingsindustrie voor de productie van waterfiltersystemen, pompen en andere onderdelen die worden blootgesteld aan corrosief water. De uitstekende chemische weerstand maakt het een geschikte keuze voor deze toepassingen.

 • Chemische verwerkingsindustrie:

  PVDF wordt in de chemische verwerkingsindustrie gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder de productie van tanks, buizen en andere onderdelen die worden blootgesteld aan agressieve chemicaliën. De uitstekende chemische weerstand maakt het een geschikte keuze voor deze toepassingen.

 • Voedselverwerkende industrie:

  PVDF wordt gebruikt in de voedselverwerkende industrie voor de productie van voedselverwerkende apparatuur, zoals transportbanden en andere componenten, vanwege de uitstekende chemische weerstand en hoge temperatuurbestendigheid.

Samengevatte eigenschappen van PVDF:

 • Uitzonderlijke chemische bestendigheid - PVDF wordt niet aangetast door de meeste chemicaliën. Zie voor meer informatie ons gegevensblad hieronder.

  Lage waterabsorptie - 0,030% bij 23˚c - Zeer geschikt voor buitengebruik.

  Temperatuurbestendigheid - 150˚C continu gebruik.

  Vlambestendigheid - UL94 - V0-equivalent.

 • - Ultra laag gewicht

  - Weerstand tegen schuren

  - Weerstand tegen hydrolyse

  - Uitzonderlijke isolatie-eigenschappen

 • - Niet-magnetisch

  - Lage thermische geleidbaarheid

  - Niet corrosief

  - Hoge zuiverheid

PVDF gegevensblad

Onze PVDF-bevestigingsmiddelen zijn gemaakt van zeer zuivere PVDF-grondstof. Bekijk onze datasheet voor meer informatie.

PVDF-gegevensblad bekijken

PVDF-schroeven, moeren en platte ringen

High Performance Polymer biedt een assortiment PVDF-bevestigingsmiddelen. Kom meer te weten door hieronder een product te selecteren:

PVDF Kynar Hexagon head Bolts - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PVDF Kynar Hexagon Nuts - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PVDF Kynar Flat Washers - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PVDF Kynar Hex Socket-Cylinder Head Cap Screw - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PVDF Kynar Pan Head Screws - Cross Recessed Phillips - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PVDF Kynar Countersunk Flat Head Screws - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PVDF (Kynar) Natural Unfilled Rod/Bar - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PVDF (Kynar) Natural Unfilled Sheet/Plate - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PVDF Bushings - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components