Wat is PEEK GF30?

PEEK GF30 Screws and Bolts

Polyether ether ketone (PEEK) is een hoogwaardige technische kunststof met veel uitzonderlijke eigenschappen, waardoor het geschikt is voor gebruik in een breed scala aan toepassingen. Een veelgebruikte variant is PEEK GF30, ongevuld PEEK versterkt met 30% glasvezels. Deze versterking geeft PEEK GF30 een verbeterde sterkte en stijfheid ten opzichte van ongevuld PEEK.

PEEK GF30 is een semikristallijn polymeer, wat betekent dat het zowel kristallijne als amorfe gebieden in zijn structuur heeft. De kristallijne gebieden van PEEK GF30 geven het uitstekende mechanische eigenschappen, zoals hoge treksterkte, buigsterkte en elasticiteitsmodulus. De amorfe gebieden zorgen voor een hoge taaiheid en slagvastheid.

De toevoeging van glasvezels verbetert de mechanische eigenschappen van PEEK GF30 nog verder, waardoor het een zeer geschikt materiaal is voor toepassingen waar ongevuld PEEK niet voldoet aan de vereiste hoge sterkte en stijfheid.

GLUUR GF30 - Hoge treksterkte

De treksterkte van PEEK GF30 ligt doorgaans tussen 150 en 170 MPa. Dit is beduidend hoger dan de treksterkte van ongevuld PEEK, die doorgaans tussen de 90 en 100 MPa ligt. De toevoeging van glasvezels in GF30 verhoogt de treksterkte aanzienlijk, waardoor het het perfecte materiaal is voor gebruik in toepassingen waar naast een hoge sterkte ook PEEK nodig is.

PEEK GF30 staat bekend om zijn hoge elasticiteitsmodulus, een maat voor de stijfheid van een materiaal. De elasticiteitsmodulus van GLUUR GF30 ligt typisch in de range van 3.000 tot 4.000 MPa (435.000 tot 580.000 psi). Dit is aanzienlijk hoger dan de elasticiteitsmodulus van ongevuld PEEK, die doorgaans tussen 1.500 en 2.000 MPa (217.000 tot 290.000 psi) ligt. De hoge elasticiteitsmodulus van GLUUR GF30 maakt het een geschikt materiaal voor gebruik in toepassingen waar stijfheid belangrijk is.

Belangrijkste voordelen

 • Thermische stabiliteit

  Een van de belangrijkste voordelen van PEEK GF30 is zijn uitstekende thermische stabiliteit. Het heeft een hoge glasovergangstemperatuur (Tg), wat betekent dat het bestand is tegen hoge temperaturen zonder zijn mechanische eigenschappen te verliezen. GLUUR GF30 kan worden gebruikt bij temperaturen tot 260°C (500°F) voor korte perioden, en tot 180°C (356°F) voor langere perioden. Dit maakt het geschikt voor gebruik in omgevingen met hoge temperaturen, zoals in de ruimtevaart, olie en gas, biowetenschappen en auto-industrie.

 • Chemische weerstand

  Bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, GLUUR GF30 is geschikt voor gebruik in corrosieve omgevingen. Het heeft ook een uitstekende weerstand tegen hydrolyse, waardoor het bestand is tegen zwelling bij blootstelling aan water en stoom. Het is ook bestand tegen veel organische oplosmiddelen en heeft een goede weerstand tegen oliën en brandstoffen.

 • Elektrische isolatie

  Naast de uitstekende mechanische en thermische eigenschappen heeft GLUUR GF30 ook goede elektrische isolatie-eigenschappen. Het heeft een hoog volumeweerstandsvermogen, waardoor het bestand is tegen elektrische stroom, en het heeft een lage diëlektrische constante en dissipatiefactor, waardoor het een goede isolator is. Dit maakt GLUUR GF30 geschikt voor gebruik in elektro en elektronische toepassingen waar de hogere sterkte wordt vereist.

 • Bio-compatibiliteit

  GLUUR GF30 is biocompatibel, waardoor het geschikt is voor gebruik in medische toepassingen. Het is gebruikt in een verscheidenheid van medische hulpmiddelen, zoals implantaten, chirurgische instrumenten, en systemen van de druglevering. Het is FDA voor gebruik in de voedselverwerkende industrie goedgekeurd, aangezien het tegen voedselzuren bestand is en gemakkelijk schoon te maken is.

Samengevatte eigenschappen van PEEK GF30:

 • Uitzonderlijke chemische weerstand
  PEEK GF30 kan alleen worden opgelost in hoge concentraties salpeter- en zwavelzuur.

  Uitzonderlijke maatvastheid
  Zelfs bij hoge temperaturen (260°).

  Lage radiofrequentieruis
  Vergelijkbaar met lucht.

  Uitstekende verhouding tussen gewicht en sterkte
  Soortelijk gewicht (1,30).

 • - Gebruik bij hoge temperaturen (260°C)

  - Hoge treksterkte (16Mpa)

  - Ultra laag gewicht

  - Weerstand tegen vlammen

  - Weerstand tegen schuren

  - Weerstand tegen hydrolyse

 • - Zeer goed bestand tegen straling

  - Niet magnetisch

  - Zeer lage uitgassing in hoog vacuüm

  - Lage thermische geleidbaarheid

  - Niet corrosief

  - Veilig voor levensmiddelen (goedgekeurd door FSA/FDA)

GLUUR GF30 Informatieblad

Onze glasgevulde PEEK onderdelen maken gebruik van GF30 kwaliteit PEEK. Bekijk ons gegevensblad voor meer informatie.

Gegevensblad bekijken

PEEK GF30 schroeven, moeren en vlakke sluitringen

High Performance Polymer biedt een assortiment PEEK GF30 bevestigingsmiddelen. Kom meer te weten door hieronder een product te selecteren:

PEEK (GF30) Hex Socket-Cylinder Head Cap Screw - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PEEK (GF30) Countersunk Flat Head Screws - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PEEK (GF30) Hexagon Nuts - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PEEK (GF30) Pan Head Screws - Cross Recessed Phillips - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PEEK (GF30) Flat Washers - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PEEK GF30 Micro Cross Recessed Pan Head Screw - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
Imperial PEEK GF30 Pan Screw - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
Imperial PEEK GF30 (SHCS) Socket Cap Screw - UNC (ASME B18.3) - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
Victrex® 450GL30 Glass Fibre PEEK Granule - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PEEK CF30 Carbon Hex Socket-Cylinder Head Cap Screw - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components