Wat is polypropyleen (PP)?

Polypropyleen (PP) is een polymeertype dat wordt gemaakt van monomeren die propyleen worden genoemd. Het is een synthetisch polymeer dat bekend staat om zijn uitstekende mechanische en thermische eigenschappen en zijn goede chemische weerstand.

Polypropyleen is een semikristallijn polymeer met een hoge smelttemperatuur en een hoge elasticiteitsmodulus. Het heeft een goede slijtvastheid en lage wrijvingscoëfficiënt, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruik in toepassingen waar een hoge sterkte en lage wrijving vereist zijn. Het is ook bestand tegen een groot aantal chemicaliën, waaronder zuren, basen en organische oplosmiddelen.

Polypropyleen is een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in een groot aantal toepassingen, waaronder de luchtvaart-, auto- en elektronica-industrie. Het wordt ook gebruikt bij de productie van afdichtingen, pakkingen en andere afdichtingsproducten dankzij de uitstekende chemische weerstand en lage wrijvingscoëfficiënt.

Polypropyleen - Essentiële eigenschappen

De belangrijkste eigenschappen van polypropyleen zijn

Hoge sterkte en taaiheid: Polypropyleen heeft een hoge elasticiteitsmodulus en een uitstekende slagvastheid, waardoor het een sterk en taai materiaal is.

Hoge smelttemperatuur: Polypropyleen heeft een hoge smelttemperatuur, waardoor het geschikt is voor gebruik in toepassingen met hoge temperaturen.

Goede chemische weerstand: Polypropyleen is bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, waaronder zuren, basen en organische oplosmiddelen, waardoor het een geschikte keuze is voor gebruik in ruwe omgevingen.

Lage wrijvingscoëfficiënt: Polypropyleen heeft een lage wrijvingscoëfficiënt, waardoor het geschikt is voor gebruik in toepassingen waar een lage wrijving vereist is.

Goede slijtvastheid: Polypropyleen heeft een goede slijtvastheid, waardoor het geschikt is voor gebruik in toepassingen waar een hoge slijtvastheid vereist is.

Uitstekende vochtbarrière-eigenschappen: Polypropyleen heeft uitstekende vochtbarrière-eigenschappen, waardoor het geschikt is voor gebruik in verpakkingstoepassingen waar bescherming tegen vocht vereist is.

Deze eigenschappen maken polypropyleen tot een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in een groot aantal toepassingen waar de uitstekende mechanische en thermische eigenschappen, evenals de goede chemische weerstand en lage wrijvingscoëfficiënt, het een geschikte keuze maken.

Algemene toepassingen

Veel voorkomende toepassingen van polypropyleen zijn:

Vervaardiging van verpakkingen: Polypropyleen wordt gebruikt bij de productie van verpakkingsmateriaal, zoals zakken, folie en containers, dankzij de uitstekende vochtbarrière-eigenschappen en goede chemische weerstand.

Productie van speelgoed: Polypropyleen wordt gebruikt bij de productie van speelgoed, zoals poppen, actiefiguren en ander kinderspeelgoed, vanwege de uitstekende slagvastheid en goede chemische weerstand.

Meubilair: Polypropyleen wordt gebruikt bij de productie van meubels, zoals stoelen, tafels en ander huishoudelijk meubilair, vanwege de uitstekende slagvastheid en chemische weerstand.

Auto-onderdelen: Polypropyleen wordt gebruikt bij de productie van auto-onderdelen, zoals tandwielen, lagers en andere onderdelen die worden blootgesteld aan zware omstandigheden. De uitstekende slagvastheid, chemische weerstand en lage wrijvingscoëfficiënt maken het een geschikte keuze voor deze toepassingen.

Medische apparaten: Polypropyleen wordt gebruikt bij de productie van medische hulpmiddelen, zoals spuiten, slangen en andere onderdelen die worden blootgesteld aan zware omstandigheden. De uitstekende slagvastheid, chemische weerstand en lage wrijvingscoëfficiënt maken het een geschikte keuze voor deze toepassingen.

Elektronica: Polypropyleen wordt gebruikt bij de productie van elektronische onderdelen, zoals printplaten, connectoren en schakelaars. De goede chemische weerstand en lage wrijvingscoëfficiënt maken het een geschikte keuze voor deze toepassingen.

Polypropyleen is een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in een brede waaier van producten waar het dankzij zijn uitstekende mechanische en thermische eigenschappen, zijn goede chemische weerstand en lage wrijvingscoëfficiënt een geschikte keuze is.

Samengevatte eigenschappen van polypropyleen:

 • Uitstekende chemische weerstand - Polypropyleen heeft een hoge chemische compatibiliteit.

  Lage kosten - Perfect voor algemeen gebruik bevestiging.

  UL94 HB Rated

 • - Laag gewicht

  - Soortelijk gewicht (0,9).

  - Weerstand tegen vlammen

  - Weerstand tegen schuren

 • - Niet-magnetisch

  - Lage thermische geleidbaarheid

  - Niet corrosief

  - Schokbestendigheid

Bevestigingsmiddelen van polypropyleen

High Performance Polymer biedt een assortiment bevestigingsmiddelen van polypropyleen. Kom meer te weten door hieronder een product te selecteren:

Polypropylene Hexagon Bolts - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
Polypropylene Hexagon Nuts - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
Polypropylene Flat Washers - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PE-ballen Hoogwaardige polymeer-plastic ballen
Polypropylene Hit Rivet - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
Polypropylene Bushings - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components