Wat is PA66 GF60?

60% glasvezelversterkte polyamide 66 (PA66) is een type kunststof dat is versterkt met glasvezels. Deze versterking kan de sterkte, stijfheid en duurzaamheid van het materiaal verbeteren. Bevestigingsmiddelen gemaakt van PA66 versterkt met 60% glasvezels zijn waarschijnlijk sterker en duurzamer dan die gemaakt van onversterkt PA66 of andere soorten kunststof. Ze kunnen ook beter bestand zijn tegen temperatuur, chemische en andere soorten belasting.

PA66 is een soort polyamide, een polymeer dat wordt gevormd door de polymerisatie van een diamine en een dicarbonzuur. PA66 staat bekend om zijn hoge sterkte, stijfheid en taaiheid, evenals zijn goede weerstand tegen vermoeiing en lage kruip. Het wordt veel gebruikt in auto's, elektrische en elektronische toepassingen en in de lucht- en ruimtevaart en defensie.

Het gebruik van glasvezels als versterking kan de eigenschappen van PA66 verder verbeteren. Glasvezels zijn sterk en stijf en kunnen helpen om de algehele sterkte en stijfheid van het materiaal te verhogen. Ze zijn ook goed bestand tegen temperatuur, chemicaliën en andere soorten spanning. De toevoeging van glasvezels aan PA66 kan resulteren in een materiaal dat sterker, stijver en duurzamer is dan onversterkt PA66.

Bevestigingsmiddelen gemaakt van 60% glasvezelversterkte PA66 worden waarschijnlijk gebruikt in toepassingen waar sterkte en duurzaamheid belangrijk zijn. Ze kunnen worden gebruikt in verschillende industrieën, waaronder de auto-industrie, luchtvaart en defensie.

PA66 GF60 is een type polyamide 66 (PA66) dat is versterkt met 60% glasvezel (GF). PA66 is een synthetisch polymeer dat bekend staat om zijn uitstekende mechanische en thermische eigenschappen en zijn goede chemische weerstand. Het is een sterk en taai materiaal dat wordt gebruikt in een groot aantal toepassingen waar de uitstekende mechanische en thermische eigenschappen en de goede chemische bestendigheid het een geschikte keuze maken.

PA66 GF60 is een versterkte versie van PA66 die wordt gemaakt door 60% glasvezel toe te voegen aan de polymeermatrix. De toevoeging van glasvezel verbetert de mechanische eigenschappen van PA66, zoals de treksterkte en elasticiteitsmodulus, waardoor het een sterker en taaier materiaal wordt. Het verbetert ook de thermische eigenschappen van PA66, zoals hittebestendigheid en maatvastheid, waardoor het geschikter is voor gebruik bij hoge temperaturen.

PA66 GF60 is een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in een groot aantal toepassingen, waaronder de automobiel-, elektronica- en bouwindustrie. Het wordt ook gebruikt bij de productie van afdichtingen, pakkingen en andere afdichtingsproducten, dankzij de uitstekende chemische weerstand en lage wrijvingscoëfficiënt.

Essentiële eigenschappen

PA66 GF60 is een van de polymeren met de hoogste treksterkte en kan worden gebruikt als directe vervanging voor metalen materialen. Hieronder staan enkele belangrijke eigenschappen van PA66 GF30:

Hoge treksterkte: PA66 GF60 heeft een hoge treksterkte, waardoor het een sterk en taai materiaal is. De toevoeging van glasvezels aan de polymeermatrix verbetert de treksterkte van PA66, waardoor het een geschiktere keuze is voor gebruik in toepassingen waar een hoge sterkte vereist is.

Hoge elasticiteitsmodulus: PA66 GF60 heeft een hoge elasticiteitsmodulus, waardoor het een stijf en onbuigzaam materiaal is. De toevoeging van glasvezels aan de polymeermatrix verbetert de elasticiteitsmodulus van PA66, waardoor het een geschiktere keuze is voor toepassingen waar een hoge stijfheid vereist is.

Uitstekende slagvastheid: PA66 GF60 heeft een uitstekende slagvastheid, waardoor het geschikt is voor gebruik in toepassingen waar een hoge slagvastheid vereist is.

Goede chemische weerstand: PA66 GF60 is bestand tegen een groot aantal chemicaliën, waaronder zuren, basen en organische oplosmiddelen, waardoor het geschikt is voor gebruik in ruwe omgevingen.

UV-bestendig: PA66 GF60 is bestand tegen UV-straling, waardoor het geschikt is voor gebruik in buitentoepassingen.

Weerbestendig: PA66 GF60 is bestand tegen verwering, waardoor het geschikt is voor gebruik in buitentoepassingen.

Lage wrijvingscoëfficiënt: PA66 GF60 heeft een lage wrijvingscoëfficiënt, waardoor het geschikt is voor gebruik in toepassingen waar een lage wrijving vereist is.

PA66 GF60 is een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in een groot aantal toepassingen waar de uitstekende mechanische en thermische eigenschappen, de goede chemische weerstand en de lage wrijvingscoëfficiënt het een geschikte keuze maken.

Algemene toepassingen

PA66 GF30 kan worden gebruikt om metalen onderdelen te vervangen. Hieronder staan voorbeelden:

Het verminderen van galvanische corrosie: Galvanische corrosie is een type corrosie dat optreedt wanneer twee verschillende metalen met elkaar in contact komen in aanwezigheid van een elektrolyt. Het edele metaal wordt beschermd tegen corrosie, terwijl het minder edele metaal wordt aangetast. In flenstoepassingen kan het gebruik van PA66 GF60 galvanische corrosie helpen beperken door de metalen flens te vervangen door een niet-metalen materiaal. Dit kan corrosie van de metalen flens helpen voorkomen en de algehele duurzaamheid en levensduur van de flensverbinding verbeteren.

Wat betreft het vervangen van metalen bij het aandraaien van flenzen, kan PA66 GF60 worden gebruikt als een niet-metalen alternatief voor traditionele metalen bevestigingsmiddelen. De uitstekende mechanische eigenschappen, zoals de hoge treksterkte en elasticiteitsmodulus, maken het een geschikte keuze voor gebruik in toepassingen met hoge belasting. De lage wrijvingscoëfficiënt maakt het ook een geschikte keuze voor gebruik in toepassingen waar een laag aanhaalmoment vereist is.

Productie met agressieve chemicaliën: PA66 GF60 is bestand tegen een groot aantal chemicaliën, waaronder zuren, basen en organische oplosmiddelen. Het is ook bestand tegen hydrolyse, waardoor het geschikt is voor gebruik in natte omgevingen. De goede chemische bestendigheid maakt het een geschikte keuze voor gebruik in ruwe omgevingen waar het kan worden blootgesteld aan verschillende chemicaliën.

Wat betreft specifieke chemische bestendigheid is PA66 GF60 bestand tegen de meeste zuren, waaronder zoutzuur, zwavelzuur en salpeterzuur. Het is ook bestand tegen de meeste organische oplosmiddelen, waaronder benzine, diesel en olie. Het is echter niet bestand tegen sterke basen, zoals natrium- en kaliumhydroxide, en ook niet tegen sommige organische oplosmiddelen, zoals aceton en acetyleen.

PA66 GF60 is een veelzijdig materiaal dat bekend staat om zijn goede chemische bestendigheid. De bestendigheid tegen een breed scala aan chemicaliën, waaronder zuren en organische oplosmiddelen, maakt het een geschikte keuze voor gebruik in ruwe omgevingen waar het kan worden blootgesteld aan een verscheidenheid aan chemicaliën.

Samengevatte eigenschappen van PA66 GF60:

 • Echte metaalvervanging - Kyoujin is ontworpen om metalen hardware te vervangen om de mogelijkheid van corrosie en materiaaldegradatie na verloop van tijd weg te nemen.

  Uitzonderlijke dimensionale stabiliteit - Zelfs bij hoge temperaturen (tot 220°).

  Uitstekende verhouding tussen gewicht en sterkte - Soortelijk gewicht (1,69).

 • Uitzonderlijke treksterkte - Alle voordelen van een polymeerbevestiging met een sterkte die vergelijkbaar is met metalen componenten. (17.492N trekbreukkracht).

  - Lage waterabsorptie

  - Niet-magnetisch

  - Lage thermische geleidbaarheid

PA66 GF60 informatieblad

Bekijk ons gegevensblad over PA66 GF30 voor meer informatie.

Gegevensblad PA66 GF60 bekijken

PA66 GF30 Schroeven, moeren en vlakke sluitringen

High Performance Polymer biedt een assortiment PA66 GF60-bevestigingsmiddelen. Kom meer te weten door hieronder een product te selecteren:

KYOUJIN Flat Washers - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components KYOUJIN Flat Washers - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
KYOUJIN Hexagon Nuts - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components KYOUJIN Hexagon Nuts - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
KYOUJIN Hexagon Bolts - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components KYOUJIN Hexagon Bolts - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components