Wat is polyfenyleensulfide (PPS)?

Polyfenyleensulfide (PPS) is een polymeertype dat wordt gemaakt van monomeren die fenyleen en sulfiden worden genoemd. Het is een semikristallijne thermoplast die uitstekende mechanische en thermische eigenschappen heeft, waardoor het geschikt is voor gebruik in een breed scala aan toepassingen.

PPS - Belangrijkste Eigenschappen

PPS staat bekend om zijn hoge sterkte, hoge elasticiteitsmodulus en goede weerstand tegen vermoeiing, waardoor het een populaire keuze is voor gebruik in structurele toepassingen waar hoge sterkte en stijfheid vereist zijn. Het heeft een treksterkte die vergelijkbaar is met die van polycarbonaat en een elasticiteitsmodulus die vergelijkbaar is met die van polyfenyleenoxide (PPO).

Naast de uitstekende mechanische eigenschappen heeft PPS een uitstekende thermische stabiliteit en weerstand tegen hoge temperaturen. Het is bestand tegen temperaturen tot 240 °C (464 °F) continu en tot 260 °C (500 °F) voor korte perioden, waardoor het geschikt is voor gebruik in toepassingen bij hoge temperaturen. Het heeft ook een goede chemische weerstand en is bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, waaronder brandstoffen, oliën en zuren.

PPS staat ook bekend om zijn goede elektrische isolatie-eigenschappen en wordt vaak gebruikt in elektrische en elektronische toepassingen waar weerstand tegen hoge temperaturen en goede elektrische isolatie vereist zijn. Het heeft een hoge diëlektrische sterkte en een lage diëlektrische constante, waardoor het een goede keuze is voor gebruik in hoogspanningstoepassingen.

PPS-toepassingen

 • Lucht- en ruimtevaartindustrie:

  PPS wordt vaak gebruikt in de luchtvaartindustrie voor structurele onderdelen, zoals rondhouten, ribben en schotten, waar een hoge sterkte en stijfheid vereist zijn. Het wordt ook gebruikt bij de productie van brandstofcellen en andere elektrische componenten, vanwege de goede elektrische isolatie-eigenschappen.

 • Auto-industrie:

  PPS wordt in de auto-industrie gebruikt voor structurele onderdelen, zoals motoronderdelen, transmissieonderdelen en aandrijflijnonderdelen, waar een hoge sterkte en stijfheid vereist zijn. Het wordt ook gebruikt bij de productie van brandstofcellen en andere elektrische componenten, vanwege de goede elektrische isolatie-eigenschappen.

 • Elektronica-industrie:

  PPS wordt in de elektronica-industrie gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder de productie van connectoren, schakelaars en andere elektrische componenten. Het wordt ook gebruikt bij de productie van printplaten en andere elektronische componenten, vanwege de goede elektrische isolatie-eigenschappen.

 • Medische industrie:

  PPS wordt in de medische industrie gebruikt voor de productie van medische hulpmiddelen, zoals pacemakers en defibrillatoren, vanwege de goede elektrische isolatie-eigenschappen en hoge temperatuurbestendigheid.

 • Voedselverwerkende industrie:

  PPS wordt gebruikt in de voedselverwerkende industrie voor de productie van voedselverwerkende apparatuur, zoals transportbanden en andere onderdelen, vanwege de uitstekende chemische weerstand en bestendigheid tegen hoge temperaturen.

Samengevatte eigenschappen van PPS:

 • Uitzonderlijke treksterkte - 185 MPa standaard.

  Uitzonderlijke maatvastheid - Zelfs bij hoge temperaturen (200°).

  Ideaal alternatief voor PEEK - Bevat kenmerken die vergelijkbaar zijn met RENY en PEEK.

  Uitstekende verhouding tussen gewicht en sterkte - Soortelijk gewicht (1,66).

 • - Hoge bedrijfstemperatuur tot 200°C

  - Ultra laag gewicht

  - Vlamweerstand (V-0)

  - Weerstand tegen schuren

  - Weerstand tegen hydrolyse

 • - Niet-magnetisch

  - Lage thermische geleidbaarheid

  - Niet corrosief

PPS gegevensblad

Onze glasgevulde PPS-componenten gebruiken hoogwaardig, volledig traceerbaar PPS. Bekijk ons gegevensblad voor meer informatie.

PPS gegevensblad bekijken

Samenvatting PPS

PPS is een hoogwaardig polymeer dat bekend staat om zijn uitstekende mechanische en thermische eigenschappen, maar ook om zijn goede chemische weerstand en elektrische isolatie-eigenschappen. Het is een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen waar hoge sterkte, weerstand tegen hoge temperaturen en goede

PPS-schroeven, moeren en platte ringen

High Performance Polymer biedt een assortiment PPS-bevestigingsmiddelen. Kom meer te weten door hieronder een product te selecteren:

PPS Countersunk Flat Head Screws - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PPS Pan Head Screws - Cross Recessed Phillips - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components PPS Pan Head Screws - Cross Recessed Phillips - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PPS Torx-Hexalobular Low Socket-Cylinder Head Cap Screw - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PPS Torx-Hexalobular Ultra Low Socket-Cylinder Head Cap Screw - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PPS Hex Socket-Cylinder Head Cap Screw - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PPS Hexagon Nuts - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PPS Flat Washers - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PPS Hexagon Head Bolts - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PPS Low Hexagon Socket-Cylinder Head Cap Screws - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components