Wat is polyvinylchloride (PVC)?

Polyvinylchloride (PVC) is een soort polymeer dat wordt gemaakt van monomeren genaamd vinylchloride. Het is een synthetisch polymeer dat bekend staat om zijn uitstekende mechanische en thermische eigenschappen en zijn goede chemische bestendigheid.

PVC is een stijf, kristallijn polymeer met een hoge smelttemperatuur en een hoge elasticiteitsmodulus. Het heeft een uitstekende slagvastheid en is bestand tegen een groot aantal chemicaliën, waaronder zuren, basen en organische oplosmiddelen. Het is ook bestand tegen UV-straling en verwering, waardoor het een goede keuze is voor buitentoepassingen.

PVC is een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in een groot aantal toepassingen, waaronder de bouw, de auto-industrie en de elektronica-industrie. Het wordt ook gebruikt bij de productie van afdichtingen, pakkingen en andere afdichtingsproducten, vanwege de uitstekende chemische bestendigheid en lage wrijvingscoëfficiënt.

PVC-eigenschappen

Er zijn verschillende soorten PVC, waaronder ongeplastificeerd PVC (PVC), geplastificeerd PVC (PVC-P) en gechloreerd PVC (PVC-C). Elk type PVC heeft zijn eigen unieke eigenschappen en wordt gebruikt in verschillende toepassingen. PVC is bijvoorbeeld een sterk en stijf materiaal dat wordt gebruikt in toepassingen waar hoge sterkte en stijfheid vereist zijn, terwijl PVC-P een flexibeler en elastischer materiaal is dat wordt gebruikt in toepassingen waar flexibiliteit en elasticiteit vereist zijn.

De belangrijkste eigenschappen van PVC zijn

Hoge sterkte en taaiheid: PVC heeft een hoge elasticiteitsmodulus en een uitstekende slagvastheid, waardoor het een sterk en taai materiaal is.

Grote chemische weerstand: PVC is bestand tegen een groot aantal chemicaliën, waaronder zuren, basen en organische oplosmiddelen, waardoor het geschikt is voor gebruik in veeleisende omgevingen.

UV-bestendig: PVC is bestand tegen UV-straling, waardoor het geschikt is voor gebruik in buitentoepassingen.

Weerbestendig: PVC is bestand tegen verwering, waardoor het geschikt is voor gebruik in buitentoepassingen.

Lage wrijvingscoëfficiënt: PVC heeft een lage wrijvingscoëfficiënt, waardoor het geschikt is voor gebruik in toepassingen waar een lage wrijving vereist is.

Deze eigenschappen maken PVC tot een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in een groot aantal toepassingen waar de uitstekende mechanische en thermische eigenschappen, evenals de goede chemische bestendigheid en lage wrijvingscoëfficiënt, het een geschikte keuze maken.

Algemene toepassingen

Enkele veelvoorkomende toepassingen voor PVC zijn:

Bouwindustrie: PVC wordt in de bouw gebruikt voor de productie van buizen, raamkozijnen en andere bouwonderdelen. De uitstekende chemische weerstand en weersbestendigheid maken het een geschikte keuze voor deze toepassingen.

Landbouwindustrie: PVC wordt gebruikt in de landbouwindustrie voor de productie van waterleidingen, slangen en andere onderdelen die worden blootgesteld aan zware omstandigheden. De uitstekende chemische weerstand en weersbestendigheid maken het een geschikte keuze voor deze toepassingen.

Scheepvaartindustrie: PVC wordt gebruikt in de scheepvaartindustrie voor de productie van opblaasbare boten, vlotten en andere onderdelen die worden blootgesteld aan zware omstandigheden. De uitstekende chemische weerstand en weersbestendigheid maken het een geschikte keuze voor deze toepassingen.

Chemische verwerkingsindustrie: PVC wordt gebruikt in de chemische verwerkingsindustrie voor de productie van buizen, kleppen en andere onderdelen die worden blootgesteld aan agressieve chemicaliën. De uitstekende chemische weerstand en goede mechanische eigenschappen maken het een geschikte keuze voor deze toepassingen.

Waterzuiveringsindustrie: PVC wordt gebruikt in de waterbehandelingsindustrie voor de productie van buizen, kleppen en andere onderdelen die worden blootgesteld aan ruwe omgevingen. De uitstekende chemische bestendigheid en goede mechanische eigenschappen maken het een geschikte keuze voor deze toepassingen.

PVC is een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in een groot aantal toepassingen waar de uitstekende mechanische en thermische eigenschappen, evenals de goede chemische weerstand en lage wrijvingscoëfficiënt, het een geschikte keuze maken.

Eigenschappen van PVC samengevat:

 • Uitzonderlijke chemische bestendigheid - PVC kan alleen worden opgelost in hoge concentraties salpeter- en zwavelzuur. Kijk op ons gegevensblad voor specifieke compatibiliteit met stoffen.


  Uitzonderlijke UV-bestendigheid - Perfect voor buitengebruik.

  Volledig H2O Compatibel - PVC staat bekend om zijn compatibiliteit met water. Lage absorptie en anti-corrosie.

 • - Ultra laag gewicht

  - Weerstand tegen vlammen

  - Weerstand tegen schuren

  - Weerstand tegen hydrolyse

  - Niet-magnetisch

  - Lage thermische geleidbaarheid

  - Niet corrosief

PVC informatieblad

Bekijk ons gegevensblad over polyvinylchloride voor meer informatie.

PVC gegevensblad bekijken

PVC-schroeven, moeren en platte ringen

High Performance Polymer biedt een assortiment bevestigingsmiddelen van polyvinylchloride. Kom meer te weten door hieronder een product te selecteren:

PVC Hexagon Bolts - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PVC Hex Socket-Cylinder Head Cap Screw - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components PVC Hex Socket-Cylinder Head Cap Screw - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PVC Flat Washers - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PVC Hexagon Nuts - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PVC Pan Head Screws - Cross Recessed Phillips - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PVC Countersunk Flat Head Screws - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PVC Precision Plastic Balls - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components
PVC Pan Head Screws - Slotted - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components