Corrosion Resistant Bolts, Nuts, and Washers for use in the Oil and Gas Industry - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components

Corrosiebestendige bouten, moeren en sluitringen voor gebruik in de olie- en gasindustrie

Polymeer corrosiebestendige bouten, moeren en ringen voor gebruik in de olie- en gasindustrie.

Polymeer corrosiebestendige bouten, moeren en ringen zijn een kosteneffectieve en duurzame oplossing voor de olie- en gasindustrie. Ze bieden superieure prestaties en bescherming tegen corrosie in verschillende toepassingen. Ze bieden ook voordelen ten opzichte van conventionele metalen bevestigingsmiddelen op het gebied van gewichtsvermindering, geluidsreductie, elektrische isolatie, thermische isolatie, brandwerendheid en esthetiek.

PEEK, Polypropyleen en RENY zijn drie soorten polymeren die verschillende toepassingen hebben in de olie- en gasindustrie. Deze materialen bieden voordelen zoals hoge sterkte, chemische weerstand, laag gewicht en kosteneffectiviteit.

PEEK (polyether ether ketone) is een thermoplastisch polymeer dat bestand is tegen hoge temperaturen en drukken. Het wordt gebruikt voor afdichtingen, kleppen, lagers, pompen en andere onderdelen die onder zware omstandigheden werken. PEEK is ook bestand tegen corrosie, slijtage en erosie door vloeistoffen en gassen.

Polypropyleen (PP) is een ander thermoplastisch polymeer met goede mechanische en thermische eigenschappen. Het wordt gebruikt voor buizen, fittingen, tanks, voeringen en andere apparatuur die vloeistoffen en gassen vervoeren of opslaan. PP is ook bestand tegen schokken, vermoeidheid en barsten.

RENY (polyamide MXD6) is een thermoplastisch polymeer met een hoge stijfheid en taaiheid. Het wordt gebruikt voor tandwielen, schroeven, moeren en andere onderdelen die een hoge slijtvastheid en maatvastheid vereisen. RENY is ook bestand tegen hydrolyse, oxidatie en straling.

Deze polymeren zijn voorbeelden van hoe technische materialen de prestaties en efficiëntie van de olie- en gasindustrie kunnen verbeteren. Ze kunnen ook de impact op het milieu en de operationele kosten van de industrie verminderen door metalen onderdelen te vervangen die gevoelig zijn voor corrosie en defecten.

Corrosie is een groot probleem voor de olie- en gasindustrie, omdat het defecte apparatuur, veiligheidsrisico's, milieuschade en hogere operationele kosten kan veroorzaken. Corrosie treedt op wanneer metalen onderdelen worden blootgesteld aan corrosieve stoffen zoals water, zuurstof, kooldioxide, waterstofsulfide, chloride en bacteriën. Deze stoffen kunnen reageren met het metaaloppervlak en roest, aanslag, putjes, scheuren of andere vormen van degradatie vormen.

Een manier om corrosie te voorkomen of te verminderen is het gebruik van polymeer corrosiebestendige bouten, moeren en ringen. Dit zijn bevestigingsmiddelen gemaakt van hoogwaardige polymeren die uitstekend bestand zijn tegen chemische aanvallen, slijtage en schokken. Bevestigingsmiddelen van polymeer zijn ook bestand tegen hoge temperaturen en drukken, evenals UV-straling en zoutsproeinevel. Bevestigingsmiddelen van polymeer zijn licht van gewicht, niet-magnetisch, niet-geleidend en gemakkelijk te installeren en te verwijderen.

Enkele voordelen van het gebruik van corrosiebestendige bouten, moeren en sluitringen van polymeer voor de olie- en gasindustrie zijn:

- Ze kunnen de levensduur van apparatuur verlengen en de onderhoudskosten verlagen door corrosie en lekkage te voorkomen.
- Ze kunnen de prestaties en betrouwbaarheid van apparatuur verbeteren door wrijving, trillingen, lawaai en slijtage te verminderen.
- Ze kunnen de veiligheid en milieubescherming verbeteren door een betere bescherming van het milieu. Ze kunnen de veiligheid en milieubescherming van werkzaamheden verbeteren door vonken, vuur, explosies en verontreiniging te voorkomen.
- Ze kunnen ontwerpflexibiliteit en maatwerk bieden door verschillende vormen, maten, kleuren en coatings toe te staan.

Enkele toepassingen van polymeer corrosiebestendige bouten, moeren en sluitringen voor de olie- en gasindustrie zijn:

- Pijpleidingflenzen en kleppen: Bevestigingsmiddelen van polymeer kunnen de verbindingen afdichten en lekkage van vloeistoffen en gassen voorkomen. Ze zijn ook bestand tegen de effecten van temperatuurveranderingen, drukschommelingen, buigspanningen en bodembewegingen.
- Offshore platforms en booreilanden: Bevestigingsmiddelen van polymeer zijn bestand tegen de zware omstandigheden van het zeemilieu, zoals zoutwatercorrosie, golfslag, windbelasting en biofouling. Ze kunnen ook het gewicht en de complexiteit van structuren en apparatuur verminderen.
- Raffinaderijen en petrochemische fabrieken: Bevestigingsmiddelen van polymeer zijn bestand tegen blootstelling aan verschillende chemicaliën zoals zuren, alkaliën, oplosmiddelen, koolwaterstoffen en gassen. Ze kunnen ook galvanische corrosie tussen ongelijke metalen voorkomen.
- Boorkoppen en afwerkingsapparatuur: Bevestigingsmiddelen van polymeer kunnen de boorput afdichten en blowouts voorkomen. Ze zijn ook bestand tegen hoge temperaturen en drukken in het boorgat.