Why use Polycarbonate Screws, Nuts, Bolts and Washers - High Performance Polymer-Plastic Fastener Components

Waarom schroeven, moeren, bouten en sluitringen van polycarbonaat gebruiken?

Polycarbonaat (PC) is een soort thermoplastisch polymeer dat bekend staat om zijn sterkte, duurzaamheid en transparantie. Onderdelen van polycarbonaat worden gemaakt van dit materiaal en worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen. Enkele van de belangrijkste kenmerken en eigenschappen van polycarbonaat onderdelen zijn:

  1. Hoge sterkte: Polycarbonaat heeft een zeer hoge sterkte-gewichtsverhouding, waardoor het een van de sterkste thermoplasten op de markt is.

  2. Slagvastheid: Onderdelen van polycarbonaat zijn zeer slagvast en kunnen grote krachten weerstaan zonder te breken of te barsten.

  3. Transparant: Polycarbonaat is zeer transparant en laat veel licht door, waardoor het geschikt is voor gebruik in toepassingen waar zichtbaarheid belangrijk is.

  4. Temperatuurbestendigheid: Polycarbonaat is bestand tegen hoge temperaturen zonder zijn sterkte of vorm te verliezen, waardoor het geschikt is voor gebruik in toepassingen met hoge temperaturen.

  5. UV-bestendigheid: Polycarbonaat is zeer goed bestand tegen UV-straling, waardoor het geschikt is voor gebruik in buitentoepassingen.

  6. Chemische bestendigheid: Polycarbonaat is bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, waaronder zuren, basen en organische oplosmiddelen, waardoor het geschikt is voor gebruik in zware chemische omgevingen.

  7. Elektrische isolatie: Polycarbonaat heeft goede elektrische isolatie-eigenschappen en is geschikt voor gebruik in elektrische toepassingen.

  8. Kosteneffectief: Polycarbonaat is relatief goedkoop in vergelijking met andere technische kunststoffen en is overal verkrijgbaar.

  9. Flexibiliteit: Polycarbonaat kan gemakkelijk worden gegoten en gevormd in een breed scala aan vormen en maten, waardoor het geschikt is voor gebruik in een breed scala aan toepassingen.

  10. Lichtgewicht: Polycarbonaat onderdelen zijn licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk te hanteren en te vervoeren zijn.

Polycarbonaat onderdelen worden veel gebruikt in verschillende industrieën, zoals ruimtevaart, automobielindustrie, bouw, elektriciteit en elektronica, medische en farmaceutische industrie en nog veel meer. Ze worden gebruikt in producten zoals veiligheidsbrillen, behuizingen van elektronische apparaten, auto-onderdelen en medische apparatuur.